Thursday, 27 August 2015

Buku-buku Di Rak Saya

Sudah lama rasanya saya tidak menulis apa-apa di blog ini.

Saya terlalu malas, oleh itu, untuk post kali ini, saya cuma memaparkan sahaja gambar buku-buku yang ada di rak saya, dan keadaan rak saya yang sedang berada dalam proses pengemasan.










Buku-buku saya:


Novel-novel terbitan Fixi. Saya paling suka Romantis dan Badut. Kedua-duanya ditulis oleh penulis dari Indonesia dan diterjemahkan serta dijual di Malaysia oleh Fixi. Saya juga menyukai novel Nota dan Asrama terbitan mereka. Ngeri dan Mangsa saya belum lagi baca. Patung pula...aneh dan susah untuk saya hadam jalan ceritanya. Paranormal tidak seperti apa yang saya fikirkan. Bisik pula, terlalu klise.

Ya, saya peminat novel seram.

Novel-novel Inggeris yang dialih bahasa oleh Fixi.

Ah...ya. Saya baca Twilight. Dan saya pernah menyukai Bella dan Edward. Please don't judge me!

Novel-novel triler tulisan Ramlee Awang Murshid


Sebahagian novel triler dan seram.

Novel-novel cinta. Belum ada lagi yang saya habis baca.

Novel-novel cinta...lagi...


Adakah anda juga ingin menjadi penulis? ; )


Batang Gembira belum habis baca lagi. Teknik pengolahan ayat yang aneh membuatkan saya sukar menghadam buku ini. Bedtime Stories Sentap pun tak habis baca juga.

Saya sukakan ilustrasi di dalam kedua-dua buku ini

Ilustrasi hadapan novel-novel ini sungguh comel!

Siri kegemaran saya. Sebab itu beli 2 set.

Gadis yang menjadi inspirasi saya. Yang tengah-tengah ialah hadiah daripada Hanan kerana dia tahu saya menyukai Anne Frank.





Divergent, okey. Insurgent, bolehlah.. Allegiant? Masuk bab 2 terus tutup buku.



Saya belum lagi dapat cari buku ketiga siri Ashes iaitu Monsters.





The Fault in Our Stars...sob sob



Matilda <3 <3 <3

Siri buku kanak-kanak kegemaran saya. : )

Cukuplah dengan The Infernal Devices. Saya tidak bercadang untuk membeli The Mortal Instruments.


Siri manga kegemaran saya, Magis Manis Chocolate (Chocolate no Mahou) oleh Rino Mizuho.

Siri pendidikan kanak-kanak yang saya suka.



Saya sayang Kak Xanseviera! I love Next Station! >.<

Komik oleh Kaoru, pelukis komik dari Malaysia.

Juga oleh Kaoru. Tapi yang ini novel grafik lama beliau.

Wasabi is the best! Tahniah KEITH!



Manga oleh Washio Mie.


Manga oleh Ozaki Ira.


Siri manga Katekyo Hitman Reborn. Keluaran yang selebihnya saya tidak dapat jumpa di kedai buku.

Yang ini tidak payah dicakap namanya. Semua orang kenal.



Sherlock Holmes versi Bahasa Melayu.




Haha. Novel cinta.


Hadiah hari lahir ke-22 daripada bestie, Cynthia. I love you!








хахаха :D

Dan di bawah ini ialah gambar-gambar yang saya juga tidak tahu mahu kategorikan sebagai apa.

Bergurau saja!

Gambar-gambar di bawah ini ialah isi-isi novel grafik dari Malaysia.

Penulis/Pelukis: Kaoru




Penulis/Pelukis: Saya sudah lupa. Tempat pertama dalam kompilasi novel grafik Bakat Baru Komik Malaysia 2005.


Penulis/Pelukis: KEITH. Novel grafik WASABI.



Penulis/Pelukis: Stanley G. Novel grafik Student King.


Rak buku yang sudah dikemas:


Dan...


Hahahahahahahaha.

-.-''


Setakat ini sahaja entri untuk kali ini.

Terima kasih kerana singgah dan membaca. : )

-Farhanah Atiqah

9 comments:

  1. Whoaaaaa....
    Berapa lama semua buku boleh selesai terbaca?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin, dalam 4 atau 5 tahun lagi. Hahaha :D

      Delete
  2. cik, kat mane cik dpt Sherlock Holmes b.melayu tu?
    jual kat sye boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku-buku tersebut saya beli di MPH. Ia diterbitkan oleh PTS.
      Maaflah, encik. Saya tidak dapat menjualnya kepada encik.

      Delete
  3. Bestnya tengok koleksi2 awak. <3
    Nanti nak try cari novel Sherlock Holmes versi bhsa melayu la. ^_^
    Novel2 Inggeris yg diterjemah dlm bhs melayu oleh Fixi tu best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.

      Ada novel terjemahan FIXI yang menarik, ada yang tak menarik. Setakat yang saya pernah baca, jalan penceritaan Joyland agak perlahan. Lautan di Hujung Lorong pula biasa-biasa sahaja. Tertulis di Bintang-Bintang, sedih dibaca dalam bahasa Inggeris, tapi bila diterjemah ke bahasa Melayu, rasa sedih tu kurang sedikit. Tsukuru Tazaki Tanpa Warna Dan Tahun-Tahun Kembara pula agak....membosankan pada saya (Dan saya malas nak baca sampai habis).

      Boleh baca reviu saya untuk Joyland dan Tertulis di Bintang-Bintang di sini:

      Joyland: http://farhanahatiqah.blogspot.my/2014/05/joyland.html
      Tertulis di Bintang-Bintang: http://farhanahatiqah.blogspot.my/2014/08/tertulis-di-bintang-bintang.html

      Terima kasih kerana singgah di blog ini. :D

      Delete
  4. Ka.. kalo novel allegiant knapa tidak di tamatkan baca ?

    ReplyDelete